Onderpresteren! -zeven ‘bovendrijf’ tips-

Onderpresteren is………….

Je hebt een goed idee én een perfect plan maar op de één of andere manier, krijg je jezelf niet in beweging. Of je bent ergens aan begonnen maar kunt je er niet toe zetten om weer aan de slag te gaan. Je weet dat het slim is om de dagelijkse, wekelijks terugkerende zaken aan te pakken maar je kunt het niet opbrengen om weer in die ‘herhalingsmodus’ te schieten. Als je alle ‘niet afgeronde studies’ op je CV zou zetten, dan zou die veel langer zijn. Je schiet in paniek als je iets nieuws wilt leren terwijl je rationeel beseft dat je het best kunt. In smoezen verzinnen, waarom je iets nog niet gedaan hebt, ben je een kei. Je draalt en stelt uit. Als je jezelf herkent in bovenstaande, ben je hoogstwaarschijnlijk aan het onderpresteren.

Durf je door te lezen?

Onderpresteren is gedrag dat in de regel, in je jeugd ontstaat. Het gebrek aan uitdaging kan ervoor zorgen dat je je als (hoog)begaafde gaat vervelen, wat kan leiden tot een gebrek aan motivatie. Evengoed zorgt het gebrek aan uit- daging; het direct weten en/of kunnen dat je niet leert om te leren. Wanneer je dan op den duur in aanraking komt met situaties waarin niet meer alles vanzelf gaat, weet je niet hoe hier mee om te gaan. Je hebt geen leerstrategie tot je beschikking. Iets waardoor menig (hoog)begaafde zichzelf ziet als ‘dom’. Anderzijds kan het conformeren aan de mainstream, ervoor zorgen dat je onder je niveau gaat presteren. Conformeren omdat je niet wilt opvallen. Conformeren om negatieve reacties op je (hoog)begaafheid, uit de weg te gaan. Of conformeren, aanpassen vanuit het idee dat je dom bent vanwege je afwijkende manier van denken. Of er zijn zo veel zaken die je wilt doen en/of die je boeiend vindt, dat je niet in staat bent om een keuze te maken en dus maar niets doet.

-Morski-

-Morski-

Onderpresteren; de kenmerken van onderpresteerders:

* hebben een gebrek aan inzicht en zelfkennis om zichzelf te sturen
* gebrek aan zelfdiscipline
* uitstellen
* kunnen slecht omgaan met frustraties
* nemen geen verantwoordelijkheid voor zichzelf
* geen nieuwe dingen oppakken / nieuwe dingen vermijden
* offeren niets op voor de toekomst
* stellen zich afhankelijk op
* gebruiken excuses om verantwoordelijkheid te ontlopen
* liegen tegen zichzelf en anderen
* ervaren leegte en verveling
* faalangst
* perfectionisme
* laag of verkeerd zelfbeeld
* sterk wisselende resultaten

onderpesteren

Onderpresteren! -zeven ‘bovendrijf’ tips-:

1. Leer jezelf kennen. Lees nog eens ‘Zeven tips voor het kweken van zelfkennis’ Onderzoek, denk, voel en ontdek. Kennis over jezelf is gereedschap in handen krijgen, om je eigen handelen te sturen.
 
2. Bepaal je doelen. Wat wil jij bereiken? Wat is nu realistisch en wat is er in de toekomst mogelijk? Door keuzes te maken kun je beter focussen.
 
3. Maak een smart-plan! Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.
 
4. Onderzoek wat jouw persoonlijke triggers zijn om af te wijken van je doel en plan. Ga na welke trucs je in kunt zetten wanneer je de neiging hebt om in oud gedrag te vervallen.
 
5. Zorg voor structuur in je leven. Kweek gewoonten zodat je niet steeds weer het wiel moet uitvinden. Zorg voor dat vangnet.
 
6. Onderzoek hoe je leert. Struin internet af naar informatie over leermethodieken en probeer verschillende methodes uit. ‘Leer leren’.
 
7. Beloon jezelf met elk stap die je zet. Maar blijf ook aardig voor jezelf wanneer je weer in je vertrouwde valkuil bent terecht gekomen. Falen is niet erg, blijven liggen wel.

Wilma van Galen

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!