Levensverhalen en verhalen van en voor hoogbegaafden

S3

Eén van de redenen om ‘levensverhalen’ hoogbegaafden te willen plaatsen is omdat het imago van (hoog)begaafden aan elkaar hangt van vooroordelen. Het zijn nerds met rammelende sociale vaardigheden, studeren gaat vanzelf, ze redden zich wel en het EQ is in de regel weinig ontwikkeld….. et cetera. Persoonlijk denk ik dat als veel meer mensen uit zouden spreken, (hoog)begaafd te zijn dat er een realistischer imago kan ontstaan waardoor er uiteindelijk een beter leef- en werkklimaat kan ontstaan.

Er staan er al een aantal op het net en er zijn een aantal in boeken te vinden maar wat mij betreft mogen er veel meer levensverhalen in de openbaarheid komen.  Levensverhalen van (hoog)begaafde mannen en vrouwen met verschillende achtergronden en levensvisies. Je kunt ze vinden onder het trefwoord ‘levensverhalen’ Lees, verwonder en geniet!

En mocht je jouw levensverhaal, al dan niet anoniem naar buiten willen brengen………… Je verhaal is welkom!

En naast de levensverhalen, publiceer ik ook verhalen van eigen hand waarbij elke gelijkenis met ‘situatie en mens’, zuiver toeval is. Eén klein glimpje uit mijn eigen leven of het leven van de mensen om mij heen, een krantenartikel, een kunstwerk et cetera kan voldoende zijn om van beelden, woorden te maken.

Wilma

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!